Ballon volleybal

Een versimpelde variant van Volleybal waarbij wordt gespeeld met een ballon en later, als het goed gaat met maximaal 6 ballonnen. Om het moeilijker te maken is een groot laken of zeil over het net gespannen zodat niet gezien kan worden wanneer de ballon over het net wordt geslagen.

Variatie handdoek volleybal: Doe in sommige ballonnen wat water. Of speel het spel met waterbommetjes (kleine ballonnetjes gevuld met water) - je mag dan vangen en teruggooien. Wel met laken ertussen! Het vangen en teruggooien kun je dan ook doen met handdoeken: twee spelers houden een handdoek vast om mee te vangen en te werpen.

Variatie sponsenspel: Achter ieder veld staat een lege score-emmer, midden in het veld een volle emmer met sponsen. Beide teams hebben even veel sponsen. De spelers pakken een spons, dopen die goed onder zodat de spons goed nat is. Dan wordt de spons over het ‘net’ gegooid. De andere partij probeert de spons te vangen. Lukt dat, dan mogen ze de spons uitknijpen boven hun score emmer. Hierna gaat de spons in de volle bak. Een niet gevangen spons mag natuurlijk niet worden uitgeknepen boven de score emmer.

Dit spel is ook wel bekend als: 'handdoek volleybal' en 'sponsenspel'.

Enkele variaties op dit spel zijn
→ Beachvolleybal
→ Volleybal