Woord gotcha

Het is nu niet zoals in Gotcha de bedoeling om iemand ‘dood’ te schieten met een waterpistooltje, maar op een andere manier. Laat iemand (die buiten het spel staat) verschillende briefjes maken met verschillende woorden erop. Ook worden er briefjes gemaakt met alle deelnemers. Iedere speler trekt 1 naambriefje en 1 briefje met een woord erop. De bedoeling is om de twee briefjes te combineren, waardoor er een naam-woord combinatie ontstaat. De speler moet goed opletten dat degene die op hun briefje staat niet het woord zegt dat er bij hoort. Als de speler dat opmerkt, moet de speler heel hard roepen dat de ander ‘dood’ is. Alleen: de speler mag het woord op hun briefje niet zeggen. Uitlokken kan dus wel, maar dan moet je wel opletten dat je het woord zelf ook niet zegt. Als iemand dood is, moet hij zijn briefjes overgeven aan de andere speler.

De grap is dus dat je 2 woorden niet mag zeggen tegen/bij verschillende personen, maar van 1 weet je niet wie dat is en met welk woord…

Heel grappig als je met een groep aan het ontbijten bent en er wordt ineens heel hard dóód geroepen…

De woorden kunnen heel simpel zijn als: tent, televisie, huis… Hoe moeilijker de woorden hoe langer het spel duurt.

Wel opletten dat er geen ‘kringetjes’ ontstaan bij de namen (dus evt. van tevoren uitdelen)… (dat bv. als Henk Piet heeft, dat Piet dan niet Henk heeft, dan loopt het spel nl. dood).

Enkele variaties op dit spel zijn
→ Gotcha
→ Zoenmoordenaartje