Materialen

Voor sommige spelen heb je wel wat materiaal nodig. Hieronder vind je enkele voorgeselecteerde artikelen. De links zijn affiliate links. Dat betekent zoveel als: Het Spelenboek ontvangt een kleine commissie wanneer jij iets koopt na het klikken op deze link. Daarmee help je Het Spelenboek.

Email je ons jouw tips voor materialen?

Let op: controleer op de webshops of het artikel is wat jij ervan verwacht. Het Spelenboek neemt hierin geen enkele verantwoording!

Vier Idena pylonen, elk ca. 24x13,5x13,5 cm. Lichtgewicht
Bekijk op Amazon
Vier Simba pylonen, elk zo'n ca. 23cm hoog. Stuk zwaarder dan de Idena pylonen
Bekijk op Amazon
Acht kleine pionnetjes, 19 cm hoog.
Bekijk op Bol
Kleine Vgeby speelparachute met 16 lusjes voor 8-16 spelers. Diameter 1,8m. Geen gat in het midden. Dubbelgestikte naden.
Bekijk op Amazon
Grote Fdit speelparachute met 16 lusjes voor 8-16 spelers. Diameter 3m. Geen gat in het midden. Dubbelgestikte naden.
Bekijk op Amazon
Grote speelparachute met 12 lusjes voor 6-12 spelers. Diameter 3m. Met gat in het midden, komt met 24 balletjes. Dubbelgestikte naden.
Bekijk op Bol
Foambal van zeer hoge kwaliteit, met zgn. olifantenhuid. Zeer geschikt voor bv. trefbal. 16cm.
Bekijk op Bol
Ballenzak. Deze is eigenlijk bedoeld voor rugby maar kan prima voetballen vasthouden. Er passen tot zo'n 12-15 ballen in. Als je wil kun je er zelfs je eigen logo op laten printen.
Bekijk op Bol
Derbystar street soccer bal. Slijt op pleinen veel minder snel dan leren ballen.
Bekijk op Amazon
Derbystar Magic Pro S-Light voetbal, maat 4, 290g. Prima voor onderbouw en middenbouw basisschool.
Bekijk op Amazon
Derbystar Magic Pro Light voetbal, maat 4, 350g. Prima voor bovenbouw basisschool.
Bekijk op Amazon
Derbystar Hyper Pro TT, voetbal, maat 5, 420-440g. Voor pubers en volwassenen.
Bekijk op Amazon
Kleurrijke softbal, fijn voor bv. trefbal of olifantenjacht maar misschien ook wel voor een balletje overschieten in een recreatiezaal. Diameter 15cm. De bal is er ook met een diameter van 10cm.
Bekijk op Bol
Dodgebee zachte lichtgewicht oefenfrisbee. Doet ook geen pijn aan vingers bij vangen. Heeft zeer stabiele vlucht, ook met wat wind. Diameter 27cm. Gewicht 100g.
Bekijk op Bol
Swingball met voet. Een uitdagend tennisspel voor dode momenten of voor kinderen die even alleen willen zijn
Bekijk op Amazon
Boerenzakdoek, ook wel bekend als hoofdband: de paisley bandana. Met Het Spelenboek gebruiken we deze zakdoeken vooral als blinddoek. Katoen, 55x55cm, 12 stuks.
Bekijk op Bol
Pylonen niet goed genoeg om je speelveld te markeren? Kijk dan eens naar dit lint (50m) op haspel inclusief haringen. Ook voor kunstgras geschikt.
Bekijk op Bol
Snel opzetbaar net, in drie hoogtes verstelbaar (62, 109 en 155cm). Voor tennis, volleybal enz. Breedte: 4 meter. Gewicht: 11kg.
Bekijk op Bol
Molten beachvolleybal van zacht synthetisch leer. Niet om mee te voetballen...
Bekijk op Amazon
Bunch-O-Balloons waterballonnetjes met super-snelvulsysteem, zo'n 100 in een zakje. Bio-afbreekbaar maar ruim liever op met bv. het Eekhoornspel.
Bekijk op Amazon
Omdat je altijd te weinig waterballonnetjes hebt, een Bunch-O-Balloons navulverpakking met ruim 250 ballonnetjes.
Bekijk op Amazon
Goedkope frisbees zijn leuk, totdat je een keer met een echte ultimate frisbee hebt gegooid zoals deze Wham-O. Een wereld van verschil. Diameter 27,3cm, 175g, UPA goedgekeurde wedstrijd frisbee.
Bekijk op Amazon
Zipchip, de supergave mini frisbee. Een net wat andere techniek maar het gooit erg ver en nauwkeurig. Schijfjes blijven drijven. Set van 3.
Bekijk op Bol
Tunturi double action balpomp. Een goede ballenpomp is een must. Deze kan zelfs fietsbanden oppompen. Inclusief verloopnippel voor andere naaldjes.
Bekijk op Bol
Tunturi naaldnippels. Een steviger naald met terugslagventiel. Kost wel wat meer dan de echt goedkope naaldjes. Setje van 2, korting bij afname meerdere sets.
Bekijk op Bol
Wanneer de naalden worden verslonden, kijk dan eens naar deze goedkope Kempa naaldjes. Ze leren vanzelf voorzichtiger te zijn. 10 stuks in een verpakking.
Bekijk op Amazon
Voordat je een bal oppompt, maak je natuurlijk de naald vochtig om het ventiel in de bal te beschermen. Dat kan ook met deze speciale ventielolie.
Bekijk op Bol
Unihockey startset met 12 sticks en 6 gatenballen.
Bekijk op Bol
Gatenballen, voor unihockey maar ook bv. werpspellen. 6 stuks. Diameter 72mm. Gewicht van bal is 20g.
Bekijk op Bol
Set van 10 hoepels, geel. Niet alleen voor hoelahoepen maar ook voor veel andere spelen te gebruiken al was het maar om snel je thuisbasis af te bakenen.
Bekijk op Bol
Catch Bal, een gek en leuk gooispel waarbij meteen de oog-hand coördinatie wordt getrained.
Bekijk op Bol
MonoFling. Vang en werp spel, twee netjes en twee ballen.
Bekijk op Bol
Scoop Ball set. 2 vangers en twee ballen. Er bestaan ook versies met gaten in de vanger maar met deze blijken kinderen creatiever - zoals bv. water scheppen of als bakje voor kastagnes
Bekijk op Amazon
Een goede eigen verbanddoos is onontbeerlijk. Bijvoorbeeld deze school EHBO koffer.
Bekijk op Bol
Bovenstaande verbanddoos is vaak onpraktisch om mee te nemen naar bv. het bos. Neem dan een klein setje mee zoals deze CarePlus EHBO-set.
Bekijk op Bol
@Serve Instant coldpack. Onmisbaar in je koeltas en EHBO-trommel. Zakje breken en schuddden en je hebt prima koeling. Doos met 16 stuks.
Bekijk op Bol
Novamed Hot & Cold pack. Herbruikbaar. Om te koelen vooraf in vriezer leggen. Warmtepack nodig? Dompel pack in warm water of zelfs in magnetron. Set van 2 stuks.
Bekijk op Bol
Ga je naar het veld of het bos in met een groep? Naast een EHBO-setje en icepacks is een waterzak met water en sponzen erg fijn. Deze wordt ook veel bij bv. voetbal gebruikt.
Bekijk op Bol
Bij een nachtspel moet je als begeleider wel beschikken over een heel goede zaklamp, liefst (veilig) oplaadbaar. Deze Brennenstuhl gebruiken wij zelf.
Bekijk op Amazon
Een koffer om al je spullen in kwijt kunt, handig! Die haal je het beste bij de kringloop. Of haal deze. Voor een recreakoffer blijkt twee wielen handiger dan vier.
Bekijk op Amazon
Aan paar tennisrackets kun je het vaak via Marktplaats, kringloop of zelfs gratis via gratis-af-te-halen sites krijgen. Wil je toch nieuw, dan kan dat vrij goedkoop
Bekijk op Bol
Zachte foam tennisballen in een netje, 15 stuks
Bekijk op Bol
Kinderen moeten niet op straat en school rondlopen met messen. Maar een zakmes is wel heel leerzaam. Zoals dit eenvoudige Opinel kinderzakmes, zonder punt en met draaibare veiligheidsring.
Bekijk op Amazon
Luxe versie van bovenstaand Opinel mes. Geen hout maar sterk kunststof, alarm-fluit, ronde punt en draaibare veiligheidsring. Onze ervaring is dat kinderen dit mes heel mooi en fijn vinden.
Bekijk op Amazon
Stoepkrijt, voor de spelleider heel handig om speelvelden enz. uit te tekenen op het plein. En voor kinderen eindeloos speelplezier. Je hebt nooit teveel stoepkrijt. Emmer met 37 gekleurde krijtjes.
Bekijk op Bol
Tafeltennissen op betonnen tafels buiten? Leuk! Maar laat die houten batjes liever niet in regen buiten liggen. Of gebruik kunststof batjes, zoals deze. 4 stuks, met 4 balletjes. Van gerecycled materiaal.
Bekijk op Bol
Tafeltennisballetjes heb je nooit genoeg. Zak met rits en draaglus en daarin 100 eenvoudige tafeltennisballetjes. Of de kwaliteit goed genoeg is weten we niet.
Bekijk op Bol
Degelijke Kerby stoeprandenset, twee stuks, draagbaar (3,6kg elk), met stoeprandenbal. Aan onderzijde zitten anti-slip-pads (vervanging via novasports.nl). TSO must-have.
Bekijk op Bol
Kubb, een strategisch werpspel dat je op grasvelden en strand kunt spelen. Ideaal om tussendoor te spelen op kamp.
Bekijk op Bol
Grote schuimrubber dobbelsteen. Ongeveer 15x15x15 cm.
Bekijk op Amazon
Set van zes kleinere schuim-dobbelstenen. Ongeveer 7x7x7 cm.
Bekijk op Amazon
Badmintonset, rackets met korte steel, incl. shuttle, stuiterbal met verenstaart en een soft bal.
Bekijk op Bol
Badmintonset, rackets met normale steel, incl. 2 shuttles.
Bekijk op Bol
Set van 6 badminton shuttles
Bekijk op Bol
Speedminton startset incl. 2 speeders
Bekijk op Amazon
Speedminton 5 speeders: 1x fun speeder, 2x match speeder, 1x night speeder, 1x cross speeder en een windring.
Bekijk op Amazon
Speedminton speedlights. 8 lichtstaafjes voor de nightspeeder.
Bekijk op Amazon
Opinel kinderkoksmes en vinger-beschermer
Bekijk op Amazon
Rummikub, een klassieker. Plaatje toont een engelstalige doos maar het spel is volgens de beschrijving nederlandstalig
Bekijk op Bol
Dobble, een must-have reactiespel dat 2 tot 4 spelers kan worden gespeeld. Hilariteit verzekerd. Koop niet de duurdere versies, deze is top.
Bekijk op Bol
UNO, ook een must-have spelletje waarbij bluffen een grote rol kan spelen. Voor 2-10 spelers
Bekijk op Bol
Speelkaarten van hoge kwaliteit. Glas limonade er overheen is niet erg: afspoelen en afdrogen. Nieuwe kaarten blijven wel een tijdje erg glad
Bekijk op Bol
Niet iedereen kan veel kaarten in zijn handen vasthouden. Daarom bestaan er kaartenhouders, zoals deze van 52 cm. Set van twee stuks.
Bekijk op Bol
999Games heeft talloze verrassende, enorm leuke en betaalbare spelletjes zoals Halli Galli, Catan, Carcassonne en Regenwormen. Ook leuk: ze bieden digitale cadeaukaarten.
Bekijk op 999Games