Speel samen online

Op bezoek bij grootouders kan even niet. Maar een spelletje spelen met je grootouders kan wel. Er zijn best wel wat websites die dit aanbieden. Zoals:

  • Online dammen tegen een vriend, werkt met Adobe Flash
  • Extreem dammen, werkt met Adobe Flash
  • Schaken, dammen, molenspel, rummy, 4 op een rij, carcassonne, zeeslag, domino, halma, go en nog veel meer op Jij Bent. Je hoeft hierbij niet tegelijk online te zijn.
  • Heel veel multiplayer videospelen bij Elk Spel. Er zitten waarschijnlijk wel advertenties in, we hebben het niet getest.

Adobe Flash kan de beveiliging van je computer in gevaar kan brengen. Dat is ook de reden waarom Adobe eind van dit jaar definitief stopt met Adobe Flash. Gelukkig is het wel mogelijk om op een veiliger manier gebruik te maken van Adobe Flash. De meest eenvoudige manier is om Google Chrome op je computer te installeren via google.com/chrome.
Zodra Flash dan nodig is, zie je dat vanzelf. Op dat moment kun je Flash activeren door bovenin op het slotje te klikken, links naast het website adres. Via de instellingen kun je dan Flash activeren voor deze website.

Spelletjes-sites voor kinderen waar ze zelf kunnen spelen komen niet op Het Spelenboek. Kinderen blijken veel beter in het vinden van die websites dan wij.