Landjepik

Speel dit spel op harde grond waar je wel met een mes in kunt snijden. Maak een groot vlak op de grond, enkele meters bij enkele meters. Verdeel het vlak in gelijke delen, evenveel als er spelers zijn. Ieder krijgt een vlak als land.

De eerste speler werpt vanuit stand het mes vanuit zijn eigen land in een ander land. Wanneer het mes met het lemmet in de grond blijft staan, wordt er in dat andere land een lijn getrokken in het verlengde van het lemmet. Het deelvlak dat aan zijn eigen land grenst, wordt door de speler aan zijn land toegevoegd. Wanneer beide deelvlakken grenzen aan zijn eigen land, dan mag de speler kiezen welk vlak hij wil toevoegen. Daarna is de volgende speler aan de beurt.

Wanneer een speler niet met minstens één voet in zijn eigen land kan staan, dan is hij uit het spel.

Het spel is afgelopen wanneer één speler al het land heeft veroverd. Of op ieder willekeurig moment: winnaar is diegene met het meeste land.

Landjepik is ook te spelen op een klein vlak van bv. 1 bij 1 meter. Spelers moeten dan van buiten het speelveld hun mes gooien en mogen niet over het speelveld heen hangen.

Dit spel is ook wel bekend als: 'Landkapertje' en 'Landverovertje'.

Gebruikte bron

Landverovertje op Wikipedia, op 15 maart 2020