Drugshandel

De spelers lopen in groepjes van 4 a 5 door het bos met het doel om zoveel mogelijk geld te verdienen. Winnaar is het groepje dat aan het eind het spel het meeste geld heeft. Ze beginnen met een startbedrag van bijvoorbeeld 25 dollar. Na een leuke inleiding blijkt dat de leiding ( de posten) in het bos zit en in drugs handelt. Ieder verkoopt maar een soort drugs voor bijvoorbeeld $5 en koopt alle andere soorten drugs voor een ander bedrag (dan bijvoorbeeld variabel tussen $ 3 en $ 22 ). Spelers moeten zelf uitzoeken waar ze het meest voor hun drugs kunnen krijgen om er zoveel mogelijk op te verdienen. Per post waar ze komen mogen ze maar een product kopen, maar wel alles verkopen wat al ze hebben. Natuurlijk loopt er douane in het stuk afgezet terrein. Schijnt die op je met de zaklantaarn en roept de tekst “DOUANE”, dan lever je alle drugs in, op dat moment in je bezit. Je mag de drugs dus alleen in je hand houden, niet in je zakken.

Voorbeelden van namen van “posten” zijn: drugsdealer, verslaafde, smokkelaar, etc.

Verschillende soorten drug kunnen zijn:

  • spuiten - spuiten van de apotheek
  • heroïne - zakjes suiker
  • cocaïne - zakjes bloem
  • XTC pillen - zakjes met dropstaafjes
  • wiet - zakjes gedroogd gras

Elke post heeft een kaart waarop staat wat er verkocht word, en wat er tegen welke prijs gekocht wordt. Natuurlijk valt er altijd te onderhandelen. De posten zijn bewegende posten, veranderen dus steeds van plaats om het moeilijker te maken. Dit spel is echt een uitdaging voor de wat oudere jeugd, maar spannend genoeg voor de wat jongere.

{% notice variatie %} De keuze voor handel in drugs is een voorbeeld. Je kunt de drugs natuurlijk vervangen door andere koopwaar. {% /notice %}

Dit spel is ook wel bekend als: 'Drugssmokkel'.